Biografi om en solist blandt sølvsmedene

Blandt kendere og samlere er sølvsmeden Evald Nielsen højt værdsat
– ny bog tegner et portræt af en ener i dansk skønvirke

Sig Evald Nielsen til sølvsamlere og kendere af dansk kunsthåndværk – og de vil nikke anerkendende.

Fra 1905 frem til sin død i 1958 havde Evald Nielsen butik og værksted i København. Han opbyggede en stor virksomhed, og hans bestik, korpussølv og smykker med ”EN”-stemplet blev kendt for en kvalitet, der kunne måle sig med produkterne fra hans samtidige, Georg Jensen.

Nu har forfatteren og journalisten Chr. Rimestad skrevet en biografi om Evald Nielsen. ”EN – Solist i sølv” er titlen på den 240 sider store bog, der i ord og billeder fortæller om den københavnske sølvsmeds liv og virke.

Gennem hele sit arbejdsliv havde Evald Nielsen det gode håndværk som et urokkeligt ideal. Han og hans værksted bidrog til dansk skønvirke og art deco med talrige stykker korpussølv, smykker og bestik. Og i modsætning til sin kollega Georg Jensen valgte Evald Nielsen at forblive sin helt egen herre – et valg, der i den sidste ende kostede hans virksomhed livet.

Hele denne historie kan læses i den nye biografi, der samtidig er beretningen om en mand, hvis indsats som bl.a. oldermand i Københavns Guldsmedlaug gennem tre årtier stadig kan spores i opbygningen af den hjemlige guld- og sølvsmedebranche.

Den 240 sider store bog i stift bind er rigt illustreret med både s/h- og farvebilleder. Med er også genoptryk af gamle kataloger, der giver en oversigt over ikke mindst de talrige dele, som kunne købes til de bestik, der forhandledes i Evald Nielsens butik på Strøget.

Bogen er udgivet hos Books on Demand og koster 299 kr. Den kan bestilles hos boghandlerne (ISBN 978-87-7691-723-4) eller købes direkte hos Books on Demand:

http://www.bod.dk/index.php?id=465&objk_id=352377

 

Der er lukket for kommentarer.